Els Chapman, Goya i Casa Delfín

Molts de vosaltres es queda abstret i estranyat en contemplar els quadres que decoren les parets de Casa Delfín en tot el seu perímetre. Avui us volem explicar la història que hi ha darrere d’aquests singulars gravats.

Els germans Chapman, coneguts com els “nens dolents” de l’art anglès, van tornar a ocupar titulars de tabloides de mig món quan, el 1999, van comprar una edició original de ‘Els horrors de la guerra’ de Goya i van pintar damunt dels 82 gravats que el conformaven. Aquesta vegada no van ser penis en lloc de nassos en cares de nens com en la seva primera “obra d’art”, sinó que van gargotejar amb caricatures els gravats del 1937 en què Goya descrivia els horrors que es van viure a Espanya durant la Guerra d’Independència. A la col·lecció dels Chapman, els penjats són carnassa per a ratpenats, els afusellats llueixen trompes d’elefant antropomorf i els morts tenen la cara pintada com un pallasso.

Per a alguns vandalisme, per a altres art contemporani… Pots veure i jutjar els “Desastres de la guerra: Jake i Dinos Chapman al voltant de Goya”, a les parets de Casa Delfín. Per a nosaltres “Un clàssic renovat”, potser un símil a la nostra gastronomia. Per això ens agrada. ?